Hoppa till huvudinnehåll
veganska corn ribs på ett fat med en skål majonnäs bredvid

Veganska corn ribs

Corn ribs är grillad majs i en annorlunda tappning och är ett gott tillbehör till grillat. Krydda de färska majskolvarna med extra rökig bbq-sås och paprikapulver. Grilla och servera sedan corn ribsen med smakrik jalapeñomajonnäs, vegansk parmesan och persilja.

25 min
Förrätt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

4 färdigkokta majskolvar
1 kork Liquid smoke
2 tsk paprikapulver
4 msk olivolja
salt & peppar

Jalapeñomajonnäs

1 msk inlagd jalapeño
2 tsk lag från jalapeñon
1 1/2 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk parmesan, ex Parveggio
Persilja efter smak
  1. Skär majskolvarna i 4 klyftor på längden (runt stammen).
  2. Blanda liquid smoke, paprikapulver och olivolja till en glaze.
  3. Grilla (eller stek) majsen runt om i ca 10 minuter tills de får fin färg. Pensla med glazen efter halva tiden och vänd då och då.
  4. För Jalapeñomajonnäsen: hacka jalapeñon fint. Blanda jalapeño, jalapeñospad och vegansk majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Ringla jalapeñomajonnäs på majsen, toppa med vegansk parmesan och hackad persilja efter smak.

Få mer inspiration ett klick bort! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden