Spenat- och svamppaj

4 portioner. Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125g mjölkfritt margarin
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 250g av din favoritsvamp, gärna olika sorter
  • 250g upptinad bladspenat
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • 350g mjuk tofu, gärna Blue Dragons silkentofu
  • 1 dl soja- eller havregrädde

Arbeta ihop mjöl och margarin, tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en ugnsfast form, gärna med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna. Borsta, skiva och fräs även svampen. Häll av överflödigt vatten från spenaten och rör ner majzenamjölet, blanda ordentligt. Blanda spenaten med löken och champinjonerna, rör om. Mixa tofun med grädden. Rör ihop tofublandningen med spenatröran och smaksätt med salt och peppar. Häll ner i pajskalet och grädda i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad till.

Tips 1: Om du gillar sojaost kan du riva ner 1-2 dl i tofuröran.
Tips 2:  Dela gärna soltorkade tomater i bitar och tillsätt i fyllningen

Av Gabriella Terneborg den 28 juni 2010 Taggad med: Huvudrätt, Istället för ägg

Liknande recept

Veggsallad är god precis som den är men funkar lika bra i en färsk baguette tillsammans med majonnäs. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Ceasarsallad passar som en fräsch lunch eller en lätt middag. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Pasta pesto är en klassisk lunch eller den perfekta matsäcken till utflykten. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Härlig potatissallad med grön dressing. Passar perfekt till grillat.
Härliga grillspett till sommarens grillfester!
Egengjorda tortillabröd till tacos eller tapas, det är glutenfritt och givetvis mjölkfritt.
Servera med någon sött, till exempel rödlöksmarmelad eller cumberlandsås.
Receptet kommer från våra goda vänner på Goodstore.
Recept: Broccolisås
En god sås till pasta eller potatis
God och enkel linsrätt.