Hoppa till huvudinnehåll
Vegan soy meat stripes and mushrooms in creamy sauce

Veganska sojastrimlor med kantarellsås

Torkade sojastrimlor är ett effektivt sätt att dra ner på "köttkostnaderna" hemma och få in lite mer veganskt. De funkar hur fint som helst i såser eller rejält marinerade. I det här receptet testar vi med kantarellsås!

20 min
Lunch
Middag
Barnvänligt
Billiga veganska recept

Ingredienser

4 portioner
400 g sojastrimlor
ca 30 g torkade kantareller/några nävar färska
3 dl havregrädde
½ buljongtärning (gärna svampbuljong men vanlig grönsaksbuljong går också bra)
10 stycken körsbärstomater
1 msk färsk grovhackad timjan (eller 1 tsk torkad)
salt
peppar
  1. Om du använder torkade kantareller så lägg dem i blöt enligt anvisningar på förpackningen. Om du använder torkade sojastrimlor förväll även dem enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Stek sedan vegoköttet i olja i en stekpanna. Tag upp och lägg åt sidan. Häll av vattnet på kantarellerna (spara spadet att späda med senare så att du får mer svampsmak på såsen) och stek även dem en stund, gärna i lite mjölkfritt margarin. Tillsätt lite av spadet och låt koka in i svampen.
  3. Häll över grädden, smula i buljongtärningen  och tillsätt de hela tomaterna. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Låt koka ihop under  några minuter och strö över timjan. Servera med ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden