IKEA

Oj, vad det händer grejer

Oj, vad det ramlar in mail i min inkorg om The Green Room-tävlingen. Kul!

Jag håller just nu på att skicka ut boken "Grön magi" till fem vinnare. Mycket tävling idag alltså.

Nu ska ju IKEA börja servera vegetarisk köttbullar. Verkligen bra. Fantastiskt! Det var på tiden. Jag kan kräkas på deras och deras kunders köttbullefrosseri.

SpiseriEtt par andra stora bra grejer är att Jonsborg i Göteborg ska öppna en butik, den första veganska i Göteborg, och att Astrid och aporna ska öppna restaurang i Köpenhamn. Först tänkte jag va fan i Köpenhamn för. Men ändrade mig snabbt, den behövs absolut mer där är jag övertygad om. Jag hoppas det kommer gå finemang med bägge dessa satsningar. Lycka till!

Orgran KakorI morse låg det en förpackning med kakor i köket här på kontoret. Orgran Wild Raspberry. Tror inte jag har sett dom förut. Eller.... jag känner igen märket, men från vadå funderar jag på nu. Glutenfria och veganska. De innehåller "vegetable palm oil" betyder det att palmoljan är fri från organgutanger, eller? ;-) Smakade lite konstigt i degen, men de var rätt så söta. Gulliga alltså, inte sockersöta menar jag. Nu kom jag på. Det är ju äggersättningsmärket.

En del på gång

Man kan säga att  det är en del på gång. Jag håller på och kollar upp några saker, men eftersom jag inte har testat eller fått svar på mina frågor jag ställt till företagen så får jag återkomma. Det är bland annat italienska produkter som är klara att tillaga som enligt företagets hemsida "passar vegetarianer och veganer", nya veganska marshmallows, uppgiften om att mjukosten TofuLine har slutat tillverkas och att glassen ska fasas över till ett annat företag samt det där tipset jag fick in om Supervipsmak - såg ju helgott ut. Nästa vecka ska jag till Karamellkungen och snacka lite med dem igen. Får se hur det går med deras produktutveckling.

I förra veckan fick jag ett pressmeddelande som jag först var på väg att klicka bort för det verkade ointressant, men så i sista ögonblicket läste jag att IKEA GreenTech investerar i Bofood (företaget som tillverkar Lovice-glassen). Pressmeddelandet jag just länkade till är ett nyare än det jag läste först. Detta lät ju väldigt intressant. Vi får väl se vad allt detta leder till. Kanske är det Bofood som med hjälp av IKEA blir nya TofuLine. Ja, vi får väl se, jag bara spekulerar lite här.

När jag ändå nämner IKEA, de har gått ut stort med sitt tredje årliga julbord som serveras på alla deras varuhus. Varje år anlitar de en känd kock som sätter sin speciella prägel på maten. Nytt för i år är att de har "ett par vegetariska alternativ". Jag kontaktade dem och det visade sig att de vegetariska rätterna är rödbetsbiffar, syrlig äppelsallad och rödkål. Samtliga är veganska (det är ju bra). Men...alltså, ja....öh..var inte detta lite väl fisigt?

Garant ChokladChokladkakan här på bilden har jag inte sett förut. Hittade den i går nere på Hemköp. Det är Garants Mörk choklad med mandel och russin. Sedan tidigare finns även Päron och Mint. Efter lite snabb efterforskning hittar jag även Tranbär och Kakao. Samtliga veganska. Mandel och russin är rätt god, ok. En 3:a kanske i betyg. De kan gärna göra mandel- och russinbitarna lite större. Men inget slår min favorit: Änglamark Blåbär.

Ja, jag återkommer när jag vet mer om nåt. Hej.

PS. Ska till restaurang Malaysia ikväll. Ni som bor i Stockholm, passa på att gå dit, vid nyår ska ägarna tydligen flytta tillbaka till Malaysia och då är framtiden högst osäker för en av stockholms bästa vegomenyer. Alla medlemmar får förresten 10% rabatt hos dem!

Av Gabriella Terneborg den 20 november 2012Kommentera Läs mer...

Goda bullar på IKEA

IKEA KanelsnäckaIKEA Kanelsnäcka

Hej på er!

Nu är jag tillbaka från ledigheten. Jag hoppas ni har haft det bra och att ni som fortfarande är lediga har det bra.

Häromdagen var jag på IKEA och kikade runt som hastigast i deras Swedish Food Market, som det så tjusigt låter. Hann inte kolla på allt men jag hittade veganska kanelsnäckor. De smakade gott på vägen hem, tillsammans med lingondrickan. 15 spänn för en påse.

Hej svejs!

Fredagsnöje

IKEAs Gräddfil & lök och Lantchips Gräddfil & lökIKEAs Gräddfil & lök och Lantchips Gräddfil & lök

Vi har precis haft ett litet blind-konsumenttest här på Djuren Rätts kontor. Det har varit diskussion i veckan om två chipssorter och två dricksorter och vilken av dem som är godast. IKEAs Gräddfil & lök och Svenska Lantchips Gräddfil & lök. Vi tror nämligen att de tillverkas i samma fabrik och borde därmed smaka likadant. Eftersom IKEAs Gräddfil & lök inte tidigare funnits på Vegolistan tycket jag att det var lite kul att blogga om det, alla kanske inte känner till att de är veganska. Det andra testet var mellan Cola light och Cola zero.

De flesta gillade IKEA chipsen mer, de var framförallt mer kryddade. Tre personer gissade på rätt sort, två gissade fel.

De två Colastöddigaste killarna visade sig gissa helt fel på Colasorterna, vilket var lite roligt. Samma där, tre personer gissade på rätt sort och två gissade fel.

Det var inte vetenskapligare än så. Ha en trevlig kväll och helg!

Två tips och en liten varning

Idag på självaste Påskdagen kommer två tips och en liten varning.

Tips 1:
En vegansk öl, vin & spritsida som kan vara värt att kolla upp: www.barnivore.com

Varningen:
En kollega var på IKEA i veckan och skulle käka Delicatobollar, men hennes skarpa öga noterade att de inte riktigt såg ut som vanligt, så hon kollade upp det. Det visade sig att de har börjat med en egenproducerad chokladboll som det är äggpulver i. Känns ju rätt onödigt och dumt om ni frågar mig.

Lökringar från Lindström HandelTips 2:
För er som har brist på fantasi när det gäller maten på påskmatbordet kanske följande kan vara en kul grej: Friterade lökringar! Såna här grejer (ja, jag vet att det inte är det nyttigaste vi kan äta) tycker jag är roliga och det finns inte så värst mycket sådant veganskt, så vi får vara glada för det lilla. Det är ett företag som heter Lindström Handel i Kristinehamn som tillverkar/importerar dessa. Finns i frysdisken (jag hittade den nyss på Konsum), en påse på 450 gram kostade 29.90.

Tjing.

Tångkaviar på IKEA

Idag på Twitter dök nyheten upp om att tångkaviar nu även finns på IKEA - för 14 kronor burken. Tips och bildbevis från @davexphoto.

Av Djurens Rätt den 3 april 2011Kommentera Läs mer...