Spoons

Spoons gryta på Veolias tåg

Jaha, det var det.  Influensa. Det var länge länge sedan jag hade 39.8 i feber. Jag brukar drömma konstiga drömmar, men det där....jeezzez, huvudet gick på högvarv i flera nätter.  Och smågråtandet, jag grät till och med i slutet på filmen Bilar när McQueen puffar den krashade bilen in i mål. Herregud. Tur att det är över.

Det där var min ursäkt till att bloggen inte uppdaterats på ett tag. Då kan vi gå vidare till en kul grej!

spoons

Veolia introducerar Spoons Italienska bondgryta på sina tåg! Vad tror ni, är det den första veganska maten på ett tåg i Sverige? Jag tror nästan det va? Dessutom är grytan ekologisk.

Från och med nu på fredag den 22 februari hittar ni den i sortimentet. Grytan är gjord på tomat, cannelinibönor, lök, morot, aubergine, zucchini, selleri, soltorkad tomat, tomatpuré, kapris, persilja, vitlök, oregano, salt, peppar och olivolja.

Veolia kör fjärrtåg mellan Malmö - Stockholm samt vintersporttrafik mellan Malmö-Stockholm-Åre-Storlien. De trafikerar även sträckan Malmö - Berlin under sommaren.

Boka in er på den linjen vetja. Då vet ni att ni verkligen kan få vegansk mat!

Av Gabriella Terneborg den 19 februari 2013Kommentera Läs mer...

Sopptips till er i Malmö, Lund och Stockholm

Spoons soppaSPOONS är ett företag som tillverkar färdiga soppor och grytor.

Fettsnåla med lågt GI
Helt naturliga
Proteinrika
Nyckelhålsmärkta
Innehåller mängder av baljväxter

står det på deras hemsida. Ojoj, det låter bra det. De har tre soppor och tre grytor. Rödbetssoppan och Tomatsoppan är veganska. Marockansk gryta innehåller "bara" honung, annars vegansk. Bra början, jag hade dock siktat in mej på Ärtsoppan med spenat, det verkar god. Kanske kan de börja använda havregrädde? De har ingredienslistor över produkterna på sin hemsida www.smakaspoons.se  - föredömligt nr 1.

På hemsidan finns också en flik "Här finns vi" - föredömligt nr 2. Sånt gillar jag.

Tjing.