Hoppa till huvudinnehåll
Bild på vegansk crepes

Veganska crêpes med mandelsås

Veganska crêpes. Crêpesmeten går fint att använda även till söta fyllningar, tillsätt då 1 msk socker och 2 tsk vaniljsocker i smeten.  Blir det gräddade crêpes över? Perfekt snabbmåltid nästa dag!

60 min
Förrätt
Grundrecept

Ingredienser

Crêpesmet ca 8 stycken

1 dl sojamjölk
1½ dl vatten
50 g mjölkfritt margarin
2 ¼ mjöl
¼ tsk salt
ca 3 msk vatten (för att tunna ut smeten efter kylning)

Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise

250 g grön sparris
1 msk mjölkfritt margarin
1 nypa salt
svartpeppar
1 dl skållad sötmandel
1 dl varmt vatten
2 msk mjölkfritt margarin
2 tsk citronjuice
¼ tsk gurkmeja (för färgen)
¼ tsk salt

 

  1. Smält margarinet. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa till en jämn smet.
  2. Låt smeten stå i kylen i 30 minuter medan du förbereder fyllningarna.
  3. Vispa ner 3 msk vatten i smeten för att göra den lite lösare. Hetta upp en liten stekpanna. Lägg i en klick margarin till första laggen. Beräkna ca ½ dl smet per crêpe. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Vänd med stekspade då smeten har "stannat" på ytan.
  4. Lägg dem ovanpå varandra på ett fat. När du ska fylla crêpen kan du värma de avsvalnade eller kalla pannkakorna i ugnen en stund på 200 grader. Fördela fyllningarna på pannkakorna, rulla ihop och servera. Du kan också värma de fyllda rullarna i en ugnen en stund.


Sparrisfyllning med Mandelsås á la Hollandaise

  1. Skär bort ev. dåliga ändar på sparrisen. Hetta upp en stekpanna och stek dem i margarinet några minuter tills de känns lite krispiga och börjar bli lite bruna.
  2. Strö över salt och peppar och ställ dem åt sidan.

Mandelsås á la Hollandaise

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och försök få röran så slät som möjligt. Ha på sparrisarna vid servering.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden