Nice Cream - Lassi

Foto: Nathan SchachererFoto: Nathan Schacherer
Ingredienser
  • 5 dl frysta mangobitar
  • 1/2 tsk limesaft
  • 1/2 dl sojayoghurt
  • 1 msk agavesirap
  • 1 nypa kardemumma

Gör så här:
1. Kör mango i en matberedare tills den blir finfördelad. Tillsätt lime och häll sedan ner lite yoghurt i taget. Fortsätt mixa tills du får en jämn, slät och krämig glass. Det kan behövas lite med eller mindre av yoghurten beroende på hur fryst mangon är, men börja med lite mindre så den inte blir för lös. 
2. Smaka av med agave sirap och kardemumma. 

Liknande recept

Enkla nice cream recept från kokboken, Vardagsvego för alla, från Sofia Von Porat. Boken finns på Djurens Rätt shop och Adlibris bland andra.
En frisk efterrätt som passar vid alla tillfällen. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
En enkel rabarberpaj i vegansk tappning. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Recept: Scrambled tofu
Scrambled tofu går att variera i all oändlighet, somliga blandar i växtgrädde, andra har i fintärnad lök. Testa dig fram med den här goda grundreceptet!
En barnfavorit, okej en vuxenfavorit också. Passar fint till brunch eller en söndagsfrukost. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Veggsallad är god precis som den är men funkar lika bra i en färsk baguette tillsammans med majonnäs. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Ceasarsallad passar som en fräsch lunch eller en lätt middag. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Recept: Skagenröra
En vegansk variant av klassikern, skagenröra. Passar fint som förrätt eller macka. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Receptet kommer från den veganska Afternoon Tea- boken Pure Decadence skriven av Johanna Ståhl. Finns bland annat hos Bokus!
Härlig potatissallad med grön dressing. Passar perfekt till grillat.