Frisk citronmousse med granatäpple

Foto: Francesca Vilches Foto: Francesca Vilches
Ingredienser, 4 portioner
  • 1 dl citronjuice
  • ½ dl gelésocker
  • 2 dl vegansk vispgrädde
  • 1 tsk citronzest
  • 1 dl granatäpplekärnor

Gör så här:
Koka upp citronjuice tillsammans med gelésocker. Låt koka en minut och dra sedan av det från plattan. Vispa grädden luftig. Tillsätt vätskan från kastrullen och citronzest till grädden och vispa igen. Servera med goda, syrliga granatäpplekärnor.

Liknande recept

Enkla nice cream recept från kokboken, Vardagsvego för alla, från Sofia Von Porat. Boken finns på Djurens Rätt shop och Adlibris bland andra.
Enkla nice cream recept från kokboken, Vardagsvego för alla, från Sofia Von Porat. Boken finns på Djurens Rätt shop och Adlibris bland andra.
En enkel rabarberpaj i vegansk tappning. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Recept: Scrambled tofu
Scrambled tofu går att variera i all oändlighet, somliga blandar i växtgrädde, andra har i fintärnad lök. Testa dig fram med den här goda grundreceptet!
En barnfavorit, okej en vuxenfavorit också. Passar fint till brunch eller en söndagsfrukost. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Veggsallad är god precis som den är men funkar lika bra i en färsk baguette tillsammans med majonnäs. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Ceasarsallad passar som en fräsch lunch eller en lätt middag. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Recept: Skagenröra
En vegansk variant av klassikern, skagenröra. Passar fint som förrätt eller macka. Receptet kommer från kokboken Helt enkelt veganskt som finns exklusivt på Djurens Rätt shop.
Receptet kommer från den veganska Afternoon Tea- boken Pure Decadence skriven av Johanna Ståhl. Finns bland annat hos Bokus!
Härlig potatissallad med grön dressing. Passar perfekt till grillat.