Proteinskifte

Att ha vegofärsen bredvid den animaliska färsen i affären kanske inte är en lockande tanke för den inkörda veganen, men det kan ha många fördelar.  En undersökning som Hemköp beställde i början av augusti visar att 27 procent av de svenska konsumenterna skulle välja mer vegetariskt om det fanns sådana alternativ bredvid de animaliska produkterna i butiken. Den siffran uppgår till 40 procent bland barnfamiljer.

Nu testar Hemköp en kampanj kallad “Variera med vego”, där vegoprodukterna ligger intill de animaliska produkterna. I fjol ökade Hemköps försäljning av det vegetariska sortimentet med cirka 50 procent i Stockholmsområdet.  Men i en intervju med Lantbruk, betonar Åsa Domeij, hållbarhetschef hos Axfood (ägarföretaget), att den växande efterfrågan på vegetariska alternativ inte är  exklusivt för Stockholm eller andra storstäder.

– I en spännande framtid kan vi ha en proteindisk i stället varifrån konsumenterna kan göra hållbara val, säger Domeij till tidningen Lantbruk.
Läs hela intervjun här.

Axfood

Av Francesca Vilches den 28 augusti 2017

Senaste blogginläggen

Gräddiga pastarätter hos Vapiano
Vapiano som har 8 restauranger runtom i Sverige kan nu erbjuda veganska och gräddiga pastarätter! Nu kommer Oatlys grädde Imat, som är gjord på havre, att finnas hos samtliga restauranger för att...
750 pälsfria företag
När YOOX NET-A-PORTER anslöt sig till programmet Fur Free Retailer så var det företag nummer 750 som tog ställning för pälsdjuren sedan starten år 2002. Fur Free Retailer, eller pälsfria listan,...
Coops egna veganglass
Nu utökar Coop sitt glassortiment med tre nya efterlängtade veganska glassar i smakerna vanilj, choklad-nougat och mango-hallon. Basen i glassen är soja. Glassarna kommer i tre smaker: vanilj,...
Vegovänliga salladbarer
Ni kanske tänker - hur kan en salladsbar inte vara vegovänlig? Men faktum är att det inte sällan bara finns vegetabiliska proteinkällor i form av okryddade kikärter och sojabönor hos olika...
Vegangodis
Har ni testat Vegangodis - alltså som i namnet Vegangodis?! Det är handgjort godis med icke-animaliska råvaror. Vad sägs om Jordnötsknäck, Blåbärs karameller eller Segisar av björnbär? Allt det och...
Vegansk foundation
Har ni hunnit testa The Body shops senaste foundation, Matte Clay? Den passar utmärkt för oss med lite oljig hy eller vid t-zonen. Den är vegansk och är berikad med rengörande tea tree-olja. Den...
Färdig chiapudding från Spoons
Chiapudding har blivit mångas favorit till frukost och mellanmål och med Spoons nya Super Pot är det enklare än någonsin att njuta av en krämig och nyttig chiapuddig. Super Pot finns i smakerna...
Ny “yoghurt” - gjord på kokos & mandlar
Abbot Kinney’s yoghurt är krämig och len som en vanlig yoghurt men är gjord på vietnamesiska kokosnötter och mandlar från Sicilien. - Utgångspunkten för oss är enkelhet. Har du de bästa kokosnötterna...
Spoons indiska linssoppa
Hösten på ingång och vardagen i full gång. Vad passar då bättre en kryddig soppa från Spoons? Den nya linssoppa är inspirerad av den klassiska indiska rätten daal som ätits sen urminnes tider. Soppan...
Pulled oats
Innovatören Maija Itkonen och Reetta Kivelä, doktor i livsmedelskunskap från Helsingfors universitet, har tagit fram Pulled oats. En protienkälla gjord på havre! - Vi ville kunna ge våra barn ett...