00-talister föredrar närodlat och vegetariskt

Foto: Photographee.eu/ShutterstockFoto: Photographee.eu/Shutterstock

I en undersökning som Quattroporte har genomfört i uppdrag av ICA har 60 barn och unga födda under 00-talet haft djupa intervjuer, undersökningen kompletterades med en undersökning från Kantar Sifo med ytterligare 1001 personer från samma årtal.

Undersökningen speglar 00-talisternas värderingar och syn på framtidens mat. Av undersökningen dras slutsatsen att 00-talister värderar hållbarhet högt och tycker att det är viktigt att framtidens mat är hållbar och miljövänlig. Bland annat tror dessa barn och unga att år 2040 kommer att präglas av närodlat och vegetariskt mat, dessutom tror de att städer och hem kommer att vara mer självförsörjande med bland annat tak-och väggodlingar. Hela 62 procent tror att vi kommer att äta mer vegetariskt och tror även att alternativa protienkällor blir mer populära.

Kan vi hävda att vår framtid är i goda händer?

Av Francesca Vilches den 12 maj 2017

Senaste blogginläggen

Shoppa djurvänligt
The Vashion blog har tagit fram en guide för dig som vill vara en djurvänlig fashionista! Spana in den här. 
Äggets dag
Svenska ägg har tagit fram en ny certifiering för ägg, lagom till äggets dag på fredag. De säger att de vill ha ”världens bästa ägg” och ”garanterar att hanteringen uppfyller världens hårdaste krav...
Vego bredvid kött
Minns ni att vi skrev om att ha vego bredvid kött i augusti?  Det var ett pilot test som Hemköp gjorde och som har gett resultat. Enligt Hemköp har reaktionerna varit positiva och de...
Äntligen en riktig burgare på Donken!
McDonalds restauranger i Tammerfors i Finland, har lanserat en "McVegan" under en prövotid mellan 4 oktober och 21 november!  Det nya tillskottet i McDonalds meny är 100% växtbaserat med en...
Vego ökar stadigt
En opinonsundersöknignen från Sifo, på uppdrag av Axfood, undersökte hösten 2016 viljan att ändra matvanor - och i den uppgav 25 procent av svenskarna att de planerade att ändra matvanor och äta mer...
Djurens dag + kanelbullens dag = Vegobullens dag
Idag är det både Djurens dag och kanelbullens dag, en perfekt kombo för att välja veganska bullar! Veganska bullar finns lite här och var, nytt för i år är att  Bröd&Salt i Stockholm har...
Nyheter från Yi-Pin
Nu kommer Yi-Pin ut med nya tofu-favoriter i olika smaker! Det är vegopytt med smak av chili, pepparmarinad vegopytt, extra fast tofu och naturell tofu.  Förutom att vara jättegoda så tillverkas...
Fava Mill - nu i Sverige
Efter en kort tid har Fava Mill blivit storsäljare i Finland. Nu kommerFava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff till Sverige!  -Vår färs och våra bönor är både protein- och fiberrika. De görs på...
Tutti Frutti blir vegansk
Fazer uppdaterar Tutti Frutti Original som nu blir vegansk och som endast kommer att innehålla naturliga smak- och färgämnen. Det mjuka gelégodiset innehåller fruktiga aromer från äpple, päron,...
Majskakor med choklad från Friggs
Friggs lanserar majskakor med choklad och havssalt. Funkar fantastisk bra som snacks, frukost eller till fredagsmyset. Dessa är dessutom ekologiska och glutenfria. Finns ute nästa vecka (v.40) för...