Oumph! Omelette

Sverige vaknar till en sorgens dag efter gårdagens attentat i Stockholm. Idag påminns vi extra mycket över att ta vara på tiden vi har med våra nära och kära. 

Idag delar vi recept på en god omelette att dela med vänner, familj och bekanta! Flera brunch recept hittar du hos Oumph.

280 g Oumph! Salty & Smoky
1 handfull champinjoner
0,5 vitlöksklyfta
1 dl växtbaserad grädde
1 krm timjan
1 näve babyspenat
salt och peppar 

Omelett:
350 g silkestofu
4 msk växtbaserad grädde
3 msk potatismjöl
1 msk näringsjäst, typ Bjäst
1 krm gurkmeja
1 msk grönsaksbuljongpulver
salt och vitpeppar
margarin till stekning

Tillvägagångssätt
Gör smeten till omeletten först: mixa allt till en slät och blank smet. Värm en panna med massa margarin på medelvärme. Klicka ut ca 1,5 dl smet till en omelett. Forma till en jämn och någorlunda rund form. Stek tills smeten börjar torka lite på ytan.

Tina Oumph! Salty & Smoky. Dela champinjonerna och hacka vitlöken. Stek svamp och Oumph! i en het panna med margarin, till grymt snygg stekyta. Tillsätt vitlök, grädde och timjan. Låt grädden puttra i ett par minuter. Smaka av. Vänd ned spenaten sist.

Kolla så omeletten lossnar från pannan. Släng på en hög Salty & Smoky-röra, vik ihop, stjälp upp på tallrik. Klappa dig själv på axeln och ät!Omelette

Av Francesca Vilches den 8 april 2017

Senaste blogginläggen

Shoppa djurvänligt
The Vashion blog har tagit fram en guide för dig som vill vara en djurvänlig fashionista! Spana in den här. 
Äggets dag
Svenska ägg har tagit fram en ny certifiering för ägg, lagom till äggets dag på fredag. De säger att de vill ha ”världens bästa ägg” och ”garanterar att hanteringen uppfyller världens hårdaste krav...
Vego bredvid kött
Minns ni att vi skrev om att ha vego bredvid kött i augusti?  Det var ett pilot test som Hemköp gjorde och som har gett resultat. Enligt Hemköp har reaktionerna varit positiva och de...
Äntligen en riktig burgare på Donken!
McDonalds restauranger i Tammerfors i Finland, har lanserat en "McVegan" under en prövotid mellan 4 oktober och 21 november!  Det nya tillskottet i McDonalds meny är 100% växtbaserat med en...
Vego ökar stadigt
En opinonsundersöknignen från Sifo, på uppdrag av Axfood, undersökte hösten 2016 viljan att ändra matvanor - och i den uppgav 25 procent av svenskarna att de planerade att ändra matvanor och äta mer...
Djurens dag + kanelbullens dag = Vegobullens dag
Idag är det både Djurens dag och kanelbullens dag, en perfekt kombo för att välja veganska bullar! Veganska bullar finns lite här och var, nytt för i år är att  Bröd&Salt i Stockholm har...
Nyheter från Yi-Pin
Nu kommer Yi-Pin ut med nya tofu-favoriter i olika smaker! Det är vegopytt med smak av chili, pepparmarinad vegopytt, extra fast tofu och naturell tofu.  Förutom att vara jättegoda så tillverkas...
Fava Mill - nu i Sverige
Efter en kort tid har Fava Mill blivit storsäljare i Finland. Nu kommerFava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff till Sverige!  -Vår färs och våra bönor är både protein- och fiberrika. De görs på...
Tutti Frutti blir vegansk
Fazer uppdaterar Tutti Frutti Original som nu blir vegansk och som endast kommer att innehålla naturliga smak- och färgämnen. Det mjuka gelégodiset innehåller fruktiga aromer från äpple, päron,...
Majskakor med choklad från Friggs
Friggs lanserar majskakor med choklad och havssalt. Funkar fantastisk bra som snacks, frukost eller till fredagsmyset. Dessa är dessutom ekologiska och glutenfria. Finns ute nästa vecka (v.40) för...