Vegetarisk kock sökes

Buffémat på restaurangBilden är inte från Vårdinge by

Folkhögskolan Vårdinge by söker en vegetarisk 2:a kock

Mellan Mönbo och Vagnhärad ligger Vårdinge by, i natursköna omgivningar vid Långsjön. I byn ryms flera verksamheter, en folkhögskola, LSS-boenden och dagverksamheter. Platsen är starkt präglad av de olika kreativa verksamheter som pågår. Varje vardag möts alla i byns hjärta, matsalen, för gemensam lunch.

Vi söker nu en driven andrekock till vårt köksteam.

Byn är GMO-fri zon, och har en stark samsyn vad gäller miljö, rättvisefrågor och resurstänk. Vi har ett omfattande nätverk av lokala leverantörer som förser oss med fantastiska råvaror. I år startar dessutom Folkhögskolans trädgårdslinje en köksträdgård. Vi använder råvaror efter säsong och serverar helvegetarisk lunch till ca 130 personer. Vi serverar dagens rätt, hembakt bröd och en stor salladsbuffé. Vi lägger mycket tid och energi på att ta tillvara och förädla frukt och grönt i säsong.

Är du på jakt efter ett kreativt och utmanande jobb, kanske Vårdinge är platsen för dig!

Du får gärna ha en utbildning i botten, men har du rätt meriter får du gärna söka ändå. Vi vill att du som söker har erfarenhet och är intresserad av vegetarisk matlagning. Du är bra på att arbeta i team. Du får gärna ha en pedagogisk ådra, då vi varje dag har två elever i köket som hjälper till.

Arbetsuppgifter:
Alla förekommande arbetsuppgifter inom storhushåll.

Kvalifikationer:
Du har utbildning som kock/kokerska. Som person har du lätt för att samarbeta, är positiv och ansvarsfull. Du har erfarenhet och intresse inom det vegetariska köket, och gärna erfarenhet av att laga specialkost. Vi vill att du har tidigare arbetslivserfarenhet samt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Varaktighet/Arbetstid:
Hel/deltid. Helger och kvällar kan förekomma. Tillsvidareanställning.

Lön:
Fast lön.

Tillträde:
2012-05-01

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2012-04-25
Ansökningar med CV skickas till [email protected], eller
Köket Vårdinge by, Folkhögskola, 150 21 Mölnbo

Frågor besvaras av Liv Marend på 0158-230 50 (obs, ring efter lunch!).

Av Gabriella Terneborg den 12 april 2012

Senaste blogginläggen

Shoppa djurvänligt
The Vashion blog har tagit fram en guide för dig som vill vara en djurvänlig fashionista! Spana in den här. 
Äggets dag
Svenska ägg har tagit fram en ny certifiering för ägg, lagom till äggets dag på fredag. De säger att de vill ha ”världens bästa ägg” och ”garanterar att hanteringen uppfyller världens hårdaste krav...
Vego bredvid kött
Minns ni att vi skrev om att ha vego bredvid kött i augusti?  Det var ett pilot test som Hemköp gjorde och som har gett resultat. Enligt Hemköp har reaktionerna varit positiva och de...
Äntligen en riktig burgare på Donken!
McDonalds restauranger i Tammerfors i Finland, har lanserat en "McVegan" under en prövotid mellan 4 oktober och 21 november!  Det nya tillskottet i McDonalds meny är 100% växtbaserat med en...
Vego ökar stadigt
En opinonsundersöknignen från Sifo, på uppdrag av Axfood, undersökte hösten 2016 viljan att ändra matvanor - och i den uppgav 25 procent av svenskarna att de planerade att ändra matvanor och äta mer...
Djurens dag + kanelbullens dag = Vegobullens dag
Idag är det både Djurens dag och kanelbullens dag, en perfekt kombo för att välja veganska bullar! Veganska bullar finns lite här och var, nytt för i år är att  Bröd&Salt i Stockholm har...
Nyheter från Yi-Pin
Nu kommer Yi-Pin ut med nya tofu-favoriter i olika smaker! Det är vegopytt med smak av chili, pepparmarinad vegopytt, extra fast tofu och naturell tofu.  Förutom att vara jättegoda så tillverkas...
Fava Mill - nu i Sverige
Efter en kort tid har Fava Mill blivit storsäljare i Finland. Nu kommerFava Mill Bondbönefärs och Bondbönebiff till Sverige!  -Vår färs och våra bönor är både protein- och fiberrika. De görs på...
Tutti Frutti blir vegansk
Fazer uppdaterar Tutti Frutti Original som nu blir vegansk och som endast kommer att innehålla naturliga smak- och färgämnen. Det mjuka gelégodiset innehåller fruktiga aromer från äpple, päron,...
Majskakor med choklad från Friggs
Friggs lanserar majskakor med choklad och havssalt. Funkar fantastisk bra som snacks, frukost eller till fredagsmyset. Dessa är dessutom ekologiska och glutenfria. Finns ute nästa vecka (v.40) för...