Muffins

Muffins med blåbär. Foto: Pekka KoskenvoimaMuffins med blåbär. Foto: Pekka Koskenvoima
ca 20 stycken
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl sojagrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1½ dl soja- eller havremjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Valfria fyllningar
  • bär, riven mandelmassa, torkad frukt, hackad choklad

Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ihop socker och grädde. Rör försiktigt ner resten av ingredienserna. Fyll muffinsformar till hälften och lägg i valfri fyllning. Grädda muffinsarna i 200 grader i ca 15 minuter.

Liknande recept

Recept: Glutenfria bars
De är perfekt som mellanmål och är väldigt mättande.
Egengjorda tortillabröd till tacos eller tapas, det är glutenfritt och givetvis mjölkfritt.
En fantastiskt god och somrig tårta, där marängbottnar görs med kikärtsspad istället för ägg.