Hoppa till huvudinnehåll
Grön ärtsoppa med basilikablad

Vegansk grön ärtsoppa med sting

En grön soppa som är lika fin att se på som den är att äta! Den här veganska ärtsoppan görs på gröna ärtor och är alltså väldigt billig att göra. För att göra den extra het tillagas soppan med ingefära i. Receptet kommer från Vegoteket och publicerades i Djurens Rätt nr 1/2014

15 min
Lunch
Påsk
Glutenfritt
Barnvänligt
Sojafritt
Nötfri
Under 30 min
Billiga veganska recept
Middag

Ingredienser

4 portioner
8 dl gröna frysta ärtor
5 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong
3 msk basilika
2 vitlöksklyfta
4 cm ingefära (ca 1 msk hackad)
2 dl havre- eller sojagrädde
salt och peppar
  1. Häll de gröna ärtorna i en kastrull med 2,5 dl vatten, buljong, och kryddor. Låt koka upp och mixa snart soppan slät, tillsätt vegetabilisk grädde.
  2. Tunna ut med mer vatten och smaka sedan av med salt och peppar. Servera i små skålar och toppa med färsk basilika och ringla lite grädde på.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden