Dill- och sparrispesto

Potatiskaka med dill- och sparrispesto. Foto: Moa PårupPotatiskaka med dill- och sparrispesto. Foto: Moa Pårup
  • 1 knippe grön sparris (ca 300 gram)
  • 3 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl färsk dill
  • 3 dl färsk bladpersilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Skär bort den grova roten från sparrisen och skala den. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten (3-4 min) Skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i mixer tillsammans med övriga ingredienser, mixa till slät konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

Recept: Lea Honorine

 

Av Gabriella Terneborg den 1 januari 2010 Taggad med: Pasta, Midsommar, Lättlagat, Såser och röror, Pesto

Liknande recept

En fantastiskt god och somrig tårta, där marängbottnar görs med kikärtsspad istället för ägg.
Det här är en fantastisk kyld cheesecake som passar perfekt till påsk och midsommar.
De revolutionerande kikärtsmarängerna - enkla och fantastiskt goda!