Dill- och sparrispesto

Potatiskaka med dill- och sparrispesto. Foto: Moa PårupPotatiskaka med dill- och sparrispesto. Foto: Moa Pårup
  • 1 knippe grön sparris (ca 300 gram)
  • 3 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl färsk dill
  • 3 dl färsk bladpersilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Skär bort den grova roten från sparrisen och skala den. Koka sparrisen mjuk i saltat vatten (3-4 min) Skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i mixer tillsammans med övriga ingredienser, mixa till slät konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

Recept: Lea Honorine

 

Av Gabriella Terneborg den 1 januari 2010 Taggad med: Pasta, Midsommar, Lättlagat, Såser och röror, Pesto

Liknande recept

Enkel och god mandelmjölk.
Recept: Chokladtårta
En god saftig kaka.
Enkla chokladbitar som passar även till fest.