Cashewdip

Foto: Roger PetterssonFoto: Roger Pettersson
  • ½ gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 100 g cashewnötter
  • 1½ dl havregrädde
  • 1½ msk hackad persilja
  • salt
  • olivolja till stekning

Rosta gärna cashewnötterna i en torr stekpanna. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs löksorterna försiktigt i olja ett par minuter. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa tills allt är blandat och finfördelat (lite grovkornigt blir det). Smaka av med salt.

Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

Av Gabriella Terneborg den 24 januari 2012 Taggad med: Midsommar, Lättlagat, Grill, Snabbt, Såser och röror

Liknande recept

En fantastiskt god och somrig tårta, där marängbottnar görs med kikärtsspad istället för ägg.
Det här är en fantastisk kyld cheesecake som passar perfekt till påsk och midsommar.
De revolutionerande kikärtsmarängerna - enkla och fantastiskt goda!