Cashewdip

Foto: Roger PetterssonFoto: Roger Pettersson
  • ½ gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 100 g cashewnötter
  • 1½ dl havregrädde
  • 1½ msk hackad persilja
  • salt
  • olivolja till stekning

Rosta gärna cashewnötterna i en torr stekpanna. Hacka löken och vitlöken fint. Fräs löksorterna försiktigt i olja ett par minuter. Lägg alla ingredienser i mixern och mixa tills allt är blandat och finfördelat (lite grovkornigt blir det). Smaka av med salt.

Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

Av Gabriella Terneborg den 24 januari 2012 Taggad med: Midsommar, Lättlagat, Grill, Snabbt, Såser och röror

Liknande recept

Enkel och god mandelmjölk.
Recept: Chokladtårta
En god saftig kaka.
Enkla chokladbitar som passar även till fest.