Hoppa till huvudinnehåll
Bild på flera kanelbullar

Veganska kanelbullar

Det går inte att bli mer fika-klassiker än kanelbullen, här i vegansk tappning. Den har ju faktiskt en egen dag, eller högtid skulle vi kunna säga!

75 min
Fika
Baka
Barnvänligt
Picknick

Ingredienser

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
150 g mjölkfritt margarin
5 dl sojamjölk
½ tsk salt
1½ dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
1½ l vetemjöl
vegetabilisk grädde för att pensla
1 dl pärlsocker

Fyllning

2 msk mald kanel
1 ½ dl strösocker
200 g mjölkfritt margarin
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i växtdrycken, låt det bli fingervarmt.
  2. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Tillsätt salt, sirap, kardemumma. Rör om och tillsätt sedan mjölet.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rektangel. Mixa ihop kanel, margarin och socker och bre på degen. Rulla ihop degen till en rulle och dela i bitar.
  4. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i en timme. Pensla med grädde och strö över pärlsocker.
  5. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 225º.

Receptet kommer från Terneborgs lyckliga kokbok. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden