Hoppa till huvudinnehåll

Veganska maränger

Veganska maränger kan göras på kikärtsspad , socker och lite syra

1,5 timmar + svalning

Ingredienser

4 portioner
2 dl spad från ett paket färdigkokta kikärtor
1,5 dl strösocker
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljsocker
  1. Vispa upp vatten från ett paket kikärtor tills bara skum återstår. Blanda ner socker, citron och vaniljsocker. Vispa sedan en längre stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända upp- och ner. 
  2. Klicka ut lagom stora maränger på en plåt, sen skjuts in i ugnen som är 100 grader varm och grädda runt 1,5 timme.
  3. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar tills både ugn och plåt har kallnat helt, det tar ungefär 2 timmar.

Receptet har jag lånat från Helen Alfvegrens superhärliga blogg Helalf.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden