Vegomässan 2012

Vegomässan 2012Snart öppnar portarna för Vegomässan 2012 – Nordens största vegomässa anordnad av organisationen Djurrättsalliansen. I år fyller mässan fem år och det firas genom att hylla det gröna frosseriet på den sjunde Vegomässan som denna gång går av stapeln i Stockholm.

Här finns smakprover och inspiration från över 40 utställare som brinner för sina produkter och idéer.

I år bjuder Vegomässan på en folkfest präglad av mångfald och inspiration. Här finns något att smaka både för den som gillar köttiga burgare med bearnaisesås och för den som är nyfiken på raw food. Du hittar lyxiga veganbakelser och läderfria skor, nya maträtter och gamla klassiska köttanrättningar i grön tappning.

- Det finns mycket spännande att hämta på Vegomässan – både vad gäller mat, produkter och diskussionsämnen. Det bjuds på massor av smakprover men även föredrag, till exempel om den senaste forskningen kring vegetariskt och om att vara förälder och vego. På scen blir det musikuppträdande med Emil Jensen och i den åttiotalsinspirerade Vegodejten kan den som letar en partner få hjälp på traven, berättar Daniel Rolke, en av arrangörerna från Djurrättsalliansen.

 Årets mässa är den största hittills.
- Tidigare mässor har varit väldigt populära med tusentals gäster– vegetarianer, veganer och köttätare, fortsätter Daniel Rolke. Den här gången har vi därför skaffat en betydligt större lokal som har kapacitet att ta emot många fler besökare. Det stora intresset visar att vego är en trend som har framtiden för sig. Det bådar gott för både djur, miljö och människor.

2 juni kl 10-18 kl 10-18
Gamla Tryckeriet i Alvik
www.vegomassan.org
http://www.facebook.com/vegomassan

PS. Missa inte! Jag önskar jag kunde köpa tågbiljetter till alla er som inte kan vara här.

Av Gabriella Terneborg den 24 maj 2012 Taggad med: Vegomässan, Djurrättsalliansen

Senaste blogginläggen

En gammal trotjänare
Återblick.Jag tänkte skriva några rader om vår trotjänare häftet "Vägen till Vegoland". Den har hängt med i många år och jag har sparat varje formmässigt förändrad upplaga, det är rätt kul. Vi är...
På sista refrängen
Jag har inte så många blogginlägg kvar att skriva. Den 9 december slutar jag nämligen på Djurens Rätt. Efter 24 år är det dags för mig att dra vidare. Nu medan jag håller på och rensar upp och gör i...
Wake up!
Nu rapporteras det stort att lupinprotein är möjligt att göra korv och glass av. Skitbra! Men detta visste ju vi om sedan länge. Lupinglassen skrev jag om redan den 24 augusti 2011. 2011 alltså....