150 kilo vegan

Deuce Lutui

Fördomar är alltid roligt att slå hål på. Och inte många gör ett större hål än Deuce Lutui som spelar för Seattle Seahawks i den amerikanska proffsligan i amerikansk fotboll, NFL. 150 kg tung, 195 cm lång - och: “It’s beautiful, and it’s true. I’ve gone vegan.”

Lutui menar att han är i den bästa formen i sin karriär, och att det är den veganska maten som gjort skillnaden: "As proof, Lutui not only pointed to his weight, he pulled up his shirt and offered, “I can finally see a six-pack there."

Läs mer om honom på http://blog.seahawks.com/2012/05/07/meet-deuce-lutui-vegan

Lutui är inte den enda veganen i NFL, Tony Gonzalez är en annan spelare som uttalatt sig om sina gröna matvanor en hel del. Här hjälper han dig göra en smaskig proteinrik vegansmoothie. Och slår säkert hål på ytterligare någon liten fördom av bara farten.

Av Peter Nilsson den 9 maj 2012

Senaste blogginläggen

Om du har vägarna förbi Bryssel..
Camilla Björkbom guidar oss runt i ett Bryssel som inte bara bjuder på het politik, utan också en hel del vegopärlor. Berätta lite om dig sjäv!Jag är förbundsordförande för Djurens Rätt sedan 2010,...
Renée Voltaire öppnar nytt veganhak
Renée Voltaire öppnar nytt veganhak på Östermalm.  Pepstop öppnar den 4 maj på Riddargatan 3 och butiken kommer vara 100% vegansk.
Svensk havredryck i Seoul
Det är inte bara i lilla Sverige som det går att få tag på havremjölk. Om du är i Sydkorea, närmare sagt Ikea Gwangmyeong utanför Seoul, så kan du få tag på flera olika Oatlyprodukter.