Vegetarisk kock sökes

Buffémat på restaurangBilden är inte från Vårdinge by

Folkhögskolan Vårdinge by söker en vegetarisk 2:a kock

Mellan Mönbo och Vagnhärad ligger Vårdinge by, i natursköna omgivningar vid Långsjön. I byn ryms flera verksamheter, en folkhögskola, LSS-boenden och dagverksamheter. Platsen är starkt präglad av de olika kreativa verksamheter som pågår. Varje vardag möts alla i byns hjärta, matsalen, för gemensam lunch.

Vi söker nu en driven andrekock till vårt köksteam.

Byn är GMO-fri zon, och har en stark samsyn vad gäller miljö, rättvisefrågor och resurstänk. Vi har ett omfattande nätverk av lokala leverantörer som förser oss med fantastiska råvaror. I år startar dessutom Folkhögskolans trädgårdslinje en köksträdgård. Vi använder råvaror efter säsong och serverar helvegetarisk lunch till ca 130 personer. Vi serverar dagens rätt, hembakt bröd och en stor salladsbuffé. Vi lägger mycket tid och energi på att ta tillvara och förädla frukt och grönt i säsong.

Är du på jakt efter ett kreativt och utmanande jobb, kanske Vårdinge är platsen för dig!

Du får gärna ha en utbildning i botten, men har du rätt meriter får du gärna söka ändå. Vi vill att du som söker har erfarenhet och är intresserad av vegetarisk matlagning. Du är bra på att arbeta i team. Du får gärna ha en pedagogisk ådra, då vi varje dag har två elever i köket som hjälper till.

Arbetsuppgifter:
Alla förekommande arbetsuppgifter inom storhushåll.

Kvalifikationer:
Du har utbildning som kock/kokerska. Som person har du lätt för att samarbeta, är positiv och ansvarsfull. Du har erfarenhet och intresse inom det vegetariska köket, och gärna erfarenhet av att laga specialkost. Vi vill att du har tidigare arbetslivserfarenhet samt erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Varaktighet/Arbetstid:
Hel/deltid. Helger och kvällar kan förekomma. Tillsvidareanställning.

Lön:
Fast lön.

Tillträde:
2012-05-01

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2012-04-25
Ansökningar med CV skickas till [email protected], eller
Köket Vårdinge by, Folkhögskola, 150 21 Mölnbo

Frågor besvaras av Liv Marend på 0158-230 50 (obs, ring efter lunch!).

Av Gabriella Terneborg den 12 april 2012

Senaste blogginläggen

"Att äta mer vegetariskt har kommit för att stanna"
"Att äta mer vegetariskt har kommit för att stanna" säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood i ett pressmedelande. Axfoods kedjor Hemköp och Willys ökade sin försäljning av vegetariska...
Hemmagjord glass
Vissa av oss kan bara inte rikltigt släppa iväg sommaren riktigt än och det finns anledning för att hänga kvar ett tag till! Det finns hundratals sätt att göra vegansk glass på, det har vi redan...
Tidningen Allas lanserar en vegotidning - Vardagsvego!
Tidningen Allas lanserar en vegotidning - Vardagsvego. Det tycker vi är super! När vegokoll frågar redaktionen om hur ofta den ska komma ut och om det blir ett bestående inslag så säger de...