Fanta och gelatinet

FantaFantaJag har vid ett extremt fåtal tillfällen fått frågan om Fanta och dess innehåll. Nu har Vegokollbloggläsaren Nora tagit tag i saken och mailat Coca-Cola Enterprises Sverige AB angående detta. STORT tack Nora!

Här kommer deras svar:

Tack för ditt mail. Tidigare har Fanta Orange samt Fanta zero Orange innehållit minimala mängder gelatin som framställs av fiskfjäll men vi har nu avslutat användandet av det. Vi arbetar hela tiden för att ständigt förbättra våra produkter efter konsumenternas önskemål. Vi producerar därför hela Fanta sortimentet utan tillsatta konserveringsmedel, med bara naturliga smakämnen och utan konstgjorda färgämnen. I och med detta kan vi nu erbjuda en produktportfölj som är helt fri från ingredienser med animaliskt ursprung. Fanta Strawberry and Kiwi innehåller alltså inte några animaliska tillsatser.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa 020-65 60 70 alla helgfria vardagar mellan 09:00-15:00 (fredagar 10:00-15:00) eller maila på konsumentkontakt.se@cokecce.com. Önskar dig en trevlig fortsatt dag!

Med vänliga hälsningar
Konsumentkontakt
Coca-Cola Enterprises Sverige AB

 

Av Gabriella Terneborg den 7 mars 2012 Taggad med: Gelatin, fiskfjäll, Fanta

Senaste blogginläggen

Facing heaven - Veganska sichuanrätter
Facing heavenVälkommen till sichuanköketav Erik Videgård Vegokoll fick ett exemplar av Eriks Videgårds nya kokbok Facing Heaven, där han gör en djupdykning i det kinesiska sichuanköket. Vi var lite...
Om du har vägarna förbi Bryssel..
Camilla Björkbom guidar oss runt i ett Bryssel som inte bara bjuder på het politik, utan också en hel del vegopärlor. Berätta lite om dig sjäv!Jag är förbundsordförande för Djurens Rätt sedan 2010,...
Renée Voltaire öppnar nytt veganhak
Renée Voltaire öppnar nytt veganhak på Östermalm.  Pepstop öppnar den 4 maj på Riddargatan 3 och butiken kommer vara 100% vegansk.