New York (2010)

På våra två veckor i New York hann vi bara prova oss igenom en liten bråkdel av alla de vegetariska restauranger som finns i staden, trots att vi åt ute varje dag. Ett hett tips för den som ska åka dit – och som är matintresserad – är att skaffa någon av de guider som finns. Vi hade stor nytta av The Vegan Guide to New York City, som listar över 100 vegorestauranger i stadens olika områden. Sedan utgick vi även från tips från vänner och bekanta som delat med sig av sina favoriter.

Dags att avslöja våra favoriter? Okej, här kommer de. Ska du till New York, så vad du än gör, missa inte att besöka Blossom! Det finns på två ställen i staden, där det ena – som går under benämningen Blossom Café – har en mer avslappnad stil. Vi kan inte minnas att vi någonsin har ätit godare mat, och hit var vi faktiskt tvungna att gå tillbaka. Speciellt kan vi rekommendera seitan-rätterna, eller vad sägs om "Grillade seitan-kotletter i en vitvinscitron-kaprissås serverade med sötpotatismos och sauterade grönsaker"?

Det bästa med att befinna sig i en metropol som New York är att det finns något för alla smaker, i alla tänkbara stilar och prisnivåer. Många av våra matupplevelser var intressanta på andra plan än de rent kulinariska. På snabbmatsstället Foodswings i Brooklyn kan ingen av de mestadels påtagligt tatuerade gästerna missa djurrättsbudskapet som pryder väggar och flygblad. Ljusår därifrån finns snudd på snobbiga Candle 79 – där maten är nästan lika god som på Blossom, men där servitörens extrema påpasslighet gör oss en aning besvärade. Maten på Vegetarian Dim Sum House i Chinatown liknar ingenting vi tidigare ätit, medan inredningen mest påminner om något från ett svenskt församlingshem.

Detta är förvisso ett matresetips, men vi passar på att slänga in ett tips om att det finns gott om valmöjligheter för den som letar djurfria skor (börja i så fall med ett besök på MooShoes på Lower East Side).

Avslutningsvis kan vi inte låta bli att upprepa hyllningen till Blossom. Har du en dag i New York? Gå dit!

Leo & Cecilia Mille
Publicerad i Djurens Rätt nr 1/2010

Av superadmin den 30 januari 2012

Senaste blogginläggen

En gammal trotjänare
Återblick.Jag tänkte skriva några rader om vår trotjänare häftet "Vägen till Vegoland". Den har hängt med i många år och jag har sparat varje formmässigt förändrad upplaga, det är rätt kul. Vi är...
På sista refrängen
Jag har inte så många blogginlägg kvar att skriva. Den 9 december slutar jag nämligen på Djurens Rätt. Efter 24 år är det dags för mig att dra vidare. Nu medan jag håller på och rensar upp och gör i...
Wake up!
Nu rapporteras det stort att lupinprotein är möjligt att göra korv och glass av. Skitbra! Men detta visste ju vi om sedan länge. Lupinglassen skrev jag om redan den 24 augusti 2011. 2011 alltså....